Refinansiering

Refinansiering av boliglån er prosessen med å opprette et nytt lån på en eiendom som har et eksisterende boliglån. Når en grunneier refinansierer, er det eksisterende lånet nedbetalt av den nye utlåner og et nytt lån opprettes mellom låntaker og den nye utlåner.

De to vanligste årsakene til at folk velger refinansiering av boliglån er: 1) for å redusere renten og / eller lån på sikt og / eller 2) ta ut penger ved å gå til egenkapital på eiendommen. A Pris og / eller betingelser for å refinansiere, da skaper en låner et nytt lån med en rente-og / eller varighet som er mindre enn det opprinnelige lånet uten tilgang til hjem og egenkapital. Mer sannsynlig kan det nye lånebeløpet være vesentlig mer enn det opprinnelige lånebeløpet. En låntaker kan velge å gjøre dette fordi en lavere rente kan redusere månedlige utbetalinger, mens en kortere leieperiode kan redusere mengden penger betalt i renter til utlåner over lånets løpetid.

Refinansiering av boliglan

Refinansiering av boliglån med tilgang til egenkapital i en eiendom er kjent som en cash-out refinansiering. Egenkapitalen er en positiv differanse mellom det som betales på en eiendom, og hva eiendommen er for tiden verdt. For eksempel, hvis en boligeier skylder banken 100 000 på en eiendom som for tiden er verdt 150 000, har eieren 50 000 av egenkapitalen i hjemmet. Hvis eieren velger å gjøre det, kan han refinansiere hjemmet, og skaper et nytt lån, og som en del av lånet, ta ut alle eller noen av de 50 000 i egenkapital som hjemmet har i dag.

En låntaker bør beregne hva de faktiske månedlige besparelser vil være med det nye lånet i forhold til det gamle lånet. Videre skal den som låner se på den totale kostnaden for å få lånet. Typiske avgifter inkluderer opprettelsesavgifter, forhåndsbetalte renter, kreditt-rapporten, vurdering, skatt, tittel og sperrede avgifter. Når en låner skal bestemme hvor lenge han planlegger å bo i dette hjemmet, når en låner har all denne informasjonen, kan han finne ut hvor lenge han har å eie eiendommen før besparelsene per måned rettferdiggjør den første prisen for låneopptak.

For eksempel for et aktivert refinansiert boliglån kan en låntaker å spare 1000 kr per måned, og hvis den opprinnelige kostnaden for lånet utgjorde 50 000 kr, ville huseiere måtte leve i hjemmet i minst 50 måneder, eller mer enn fire år, for å nå skrivet av det opprinnelige lånet. Hvis eieren planla å være hjemme for bare to år, ville det trolig ikke være økonomisk fornuftig å refinansiere det, lånet ville kostet mer enn låntakeren ville tjent. Hvis eieren planla å bo hjemme i 20 år, kan refinansiering være en smart økonomisk beslutning.

Med ”stikkontakt” refinansiering, boliglån bør låntaker vurdere tilgang til kapital og ta ut penger, dette vil resultere i et nytt lånebeløp som er større enn det eksisterende boliglånet, noe som ofte resulterer i høyere månedlige utbetalinger. Større hensyn bør gjøres for å avgjøre om den tiltenkte bruken av pengene er verdt mulige økninger i det totale lånebeløpet og månedlig betalinger. Generelt mener mange økonomiske eksperter at et hjems egenkapital skal brukes primært for hjemmeforbedringer som vil øke verdien av eiendommen.

Written By