Noen råd

Det er lett at kredittkortgjelden vokser til det blir et problem for privatøkonomien. Derfor er det viktig at en er varsom når det gjelder bruk av kredittkort. Her er et par tips som er greit å tenke på når det gjelder kredittkort.

Om en ikke er en disiplinert kredittkort bruker burde en første tenke igjennom om en virkelig trenger kredittkort. Er en alltid sen å betale regninger og ofte kjøper på impuls(uten å tenke om en virkelig har råd til kjøpet), så burde en ikke ha kredittkort i hele tatt. Har en forhldsvis god kontroll på økonomien, men nå og da utsetter regninger burde en skaffe seg et så billig kredittkort som mulig. Dette vil si lav rente og ingen gebyrer.

Vær forsiktig med å skaffe deg flere kredittkort og aldri bruk et kredittkort for å nedbetale et annet. Mange kredittkort har gode bonusfordeler, men det er fort å miste oversikten over bruken når en har flere.

Kredittkort er ikke gratis penger, det er i bunn og grunn et forbrukslån med høy rente på. Dette er det faktisk mange som ikke tenker over. Betaler en ikke hele beløpet før den rentefrie perioden er over, blir det fort en dyrebar lærepenge.

Betal fakturaene i tide og hele beløpet. Det har vært vanlig at kredittkort selskapene kun har hatt minimumsbeløp på fakturaene. En burde ikke betalke minimumsbeløpet, men hele beløpet før de rentefrie dagene er over. Nå er det kommet nye regler som gjør at kredittkortselskapene må gjøre det mer synlig hvor mye en skylder. En skal ikke ha kun minimumsbeløp påført og det skal være lett å se hele beløpet en har i gjeld.

Written By