Informasjon om forbrukslån

I dag brukes forbrukslån til å kjøpe nesten hva som helst. Familier reiser, spiser og tar dyre utdanninger på kreditt. De kjøper alt fra blomster til bensin. Det er fordeler og ulemper som må vurderes hvis forbrukslån skal bidra til, snarere enn overdøve, familien din sin finansielle helse.

En stor fordel med forbrukslån er å ha bruk og glede av varer og tjenester mens man betaler for dem. For større innkjøp, for eksempel en bil, et hus, et barns utdanning eller en stor oppussing kan forbrukslån være den eneste måten en familie kan håndtere den store økonomiske forpliktelsen. En annen fordel med forbrukslån er at det er lettere, siden tillater betaling av flere utgifter på en gang.

Ulemper må også vurderes. Ved bruk av forbrukslån, betaler du for det privilegium å bruke andres penger, ofte mer enn ved kredittkort – finanskostnader. Så kjøp på forbrukslån koster vanligvis mer enn å betale med kredittkort. Forbrukslån binder opp framtidige inntekter, som gir mindre frihet i å bruke fremtidig inntekt. En stor ulempe med forbrukslån er at det frister forbrukeren til bruke mer enn det den har råd til, til å kjøpe varer og tjenester på impuls, eller å miste oversikten over total gjeld.

fordel med forbrukslan

Fordi du er i kontroll, lån eller lei andres penger, forbrukslån innebærer nesten alltid en kostnad. Å vite to grunnleggende begreper vil gjøre deg i stand til å sammenligne pris på forbrukslån. Finanskostnader er det totale beløpet du betaler for å bruke forbrukslån. Det inkluderer renter, og noen ganger en serviceavgift, gebyr for diverse, eller andre kostnader ved bruk av forbrukslån.

Forbrukslån er et løfte. Du lover långiver å tilbakebetale lånebeløpet, pluss finanskostnader og andre tillatte kostnader som du aksepterer å betale. For dette privilegiet, aksepterer du en juridisk bindende forpliktelse. Det er svært viktig at du kjenner dine rettigheter og plikter – så vel som långiver.

Les nøye før du signerer en låneavtale. Hvis du ikke forstår noe, spør långiver. Hvis du fortsatt ikke forstår, eller ikke er fornøyd med forklaringen, vurder å kontakte en advokat. Pass på at det er ingen tvil om kontrakten. Se også etter opplysninger som for eksempel beløpet utlån, finanskostnader og årlig prosentsats, andre kostnader som ikke inngår i finanskostnader, antall beløp og forfallsdato på betalinger, dato finansieringskostnadene begynner, en beskrivelse av noen sikkerhetsstillelse til långiver, og hva skjer hvis du unnlater å foreta innbetalinger.

Millioner av mennesker benytter forbrukslån. Når det er holdt under kontroll, kan det være et verktøy for å hjelpe enkeltpersoner og familier å leve mer komfortable og tilfredsstillende liv. Når misbrukt eller brukt overdrevet, kan det begrave familier dypt i gjeld og resultere i enorm økonomisk og følelsesmessig stress.

Som forbruker har du ansvar for å forstå fordeler og ulemper ved forbrukslån, hvor mye det koster, hvilke typer og kilder og forbrukslån vernet som gis ved lov. Deretter må du bruke denne informasjonen når du bestemmer om ikke å ta et forbrukslån. Som oftest er det lurt å veie andre muligheter fremfor forbrukslån da rentesatsene som regel er høye. Kredittkort er et godt alternativ, og ikke minst venner eller familie, dersom du virkelig trenger pengene.

Written By