Info om forbrukslån

Forbrukslån refererer til alle typer lån som gis til ikke-kommersielle kunder utenfor boliglån. Forbrukslån pleier å være usikret og reflekterer lån som går til “forbruksvarer”, slik som en bil eller et oppussingsprosjekt. Forbrukslån som er sikret faller under kategorien av lån til blant annet fond. De fleste banker og noen utlånstjenester tilbyr forbrukslån på en rekke ulike priser, og de som er interessert i å anskaffe et lån oppfordres til å undersøke før de velger riktig forbrukslån for deres situasjon.

Fakta:

Forbrukslån er den type utlån som banker og andre typer låneinstitusjoner tilbyr de som ønsker å finansiere noe annet enn et hjem. Faktisk er forbrukslån som en egen kategori helt annerledes fra boliglån, og forbrukslån er ofte sett på som et tegn på og sammenheng har sammenheng i økonomiske forhold. Med andre ord antyder en økning i forbrukslån at forbrukerne føler seg komfortabel med å bruke de ekstra pengene på forbruksvarer, mens en nedgang i forbrukslån indikerer at forbrukerne strammer beltet i bakgrunn av konjunkturnedgangen.

forbrukslan

Typer:

Forbrukslån varierer i type, og begrepet forbrukslån har en tendens til å være ganske bredt. Et lån til en ny bil, en bobil eller båt regnes som et forbrukslån fordi elementene det handler om anses som forbruksmateriell. I tillegg kan et hjemlån på egenkapital, en egenkapitals linje av kreditt og enda et kredittkort falle under kategorien forbrukslån. I sistnevntes tilfelle er det vanligvis ingen enkelte elementer som blir finansiert så utlåner bare godkjenner et bestemt beløp for søkeren til å bruke og etablerer månedlige betalinger basert på dette beløp og pris.

Betydning:

Billigste forbrukslån gir folk muligheten til å øke antall personlige eiendeler eller forbedre deres eiendom med et usikret lån. Usikrede lån, eller underskriftslån anses å være usikre fordi de ikke krever at kunden gir noen form sikkerhet på at de vil tilbakebetale. I de fleste tilfeller er mengden av lån gitt basert på kredittvurdering av søkeren. Som en følge av dette kan en usikret lån være mer vanskelig å tilegne seg – fordi utlåner er sett som å ta en større risiko – enn et sikret lån (for eksempel på et boliglån). Derfor er det også som regel høyere rente på usikrede lån.

Betraktninger:

Fordi kredittvurdering kan være en avgjørende faktor i et forbrukslån, vil mange långivere være forsiktige med å gi disse. Blant bankene kan bankens lånavdeling være mindre villige til å etablere et lån for en kunde i stedet for en som ikke er kunde hos banken, fordi banken kan bekrefte kundens økonomiske situasjon lettere. Likevel hvis utlåner sier at bare kredittvurdering vurderes, kan utlåner ikke bruke en kundes kontoinformasjon for eller mot ham eller henne.

Ekspertene sier:

Enhver type lån kommer med en risiko og økonomiske eksperter og långivere anbefaler at søkerne vurderer sin egen økonomiske situasjon nøye før de tar et nytt lån. I tillegg tilbyr forbrukerombudet en rekke ressurser som er utformet for å hjelpe forbrukerne med å gjøre en beslutning om forbrukslån og lignende. Det kan være lurt å tenke seg om før man tar ut et lån, men dersom man trenger pengene er det uansett viktig å finne ut hva som passer best for deg.

Written By