Hvordan får jeg billigst lån

Det kommer en tid hos de fleste i løpet av livet der man ser seg nødt til å ta seg opp lån. Dette kan være av forskjellige årsaker. Noen skal kjøpe bolig. Man skal bytte bolig til noe dyrere. Man skal kjøpe ny bil, ny båt eller kanskje inestere i en motorsykkel. Kanskje trenger man rett og slett bare litt ekstra penger til ferien. Når man skal ta opp et lån er det alltid greit å få lånet så billig som mulig. Selv om det kan høres forlokkende ut med enkelte lån trenger ikke dette bety at de er billigst eller best for deg.

Det første du må gjøre er å avklare hvor mye lån du trenger og hva du skal bruke lånet til. Er det snakk om et korttidslån, man skal bruke til ferien, innkjøp av innbo eller annet kan et forbrukslån holde. Det finnes forbrukslån som er rentefrie de første X månedene. Benytter du deg av et slikt lån betaler du kun det det koster for opprettelsen av selve lånet, gjerne noen hundrelapper. En annen mulighet er å benytte seg av et kredittkort. Kredittkort har gjerne en kredittgrense på mellom 50 og 100 tusen. Mange er også her rentefrie en stund etter at du har benyttet deg av kreditten. Det som dog er veldig viktig hvis du benytter slike smålån er at du er sikker på at du kan tilbakebetale hele summen før rentene begynner å påvirke lånet. Da kan det fort bli dyrt. Veldig dyrt.

billigste-laan

I en litt annen kategori finner man de som ønsker å kjøpe bil, båt eller motorsykkel. Her bør man forsøke å holde seg unna forbrukslånene og kredittkortene. Hvis man har mulighet til det er det bedre om man kan legge dette lånet på et allerede eksisterende lån, f.eks. et boliglån. Dette vil over tid være billigere, og snakker man om lån på kanskje et par hundre tusen er det sjeldent man kan innløse hele lånet etter bare noen få måneder.

Har du allerede smålån/forbrukslån er det også mulig å kontakte forskjellige banker med forespørsel om de er intressert i å refinansiere dine lån, med pant i bilen, båten eller motorsykkelen. Dette kan føre til en bedre rente kontra at du har mange smålån og ett litt større.

Langt de fleste opplever boliglånet som det største lånet i livet. Her er det veldig viktig at man innhenter tilbud fra flere forskjellige banker og tar seg tid til å gjennomgå hvert enkelt tilbud godt. Kontakt gjerne en regnskapsfører som kan hjelpe deg med vurderingen, da det kan dreie seg om veldig store forskjeller på såpass store lån. Selv om du bruker noen tusenlapper på en regnskapsfører kan du oppleve å spare inn såpass mye som 100 og opp til 200 tusen ved å velge riktig låntilbyder.

Beregn derfor god tid før du velger hvilken bank eller låntilbyder du vil bruke når du skal ta deg opp boliglån. Ikke vær trofast mot banken du har brukt siden du var unge, eller den samme banken som foreldrene og besteforeldrene dine har brukt hele sitt liv. Her kan det være mye penger å spare. Hastverk er lastverk akkurat i denne setttingen når du skal finne ut hvilket lån som er billigst når det gjelder boliglån.

Written By