Fordeler med bruk av kredittkort

Kredittkort har flere gode egenskaper som gjør at det i de aller fleste sammenhenger er bedre en et debetkort. Det forutsetter dog at en tilbakebetaler innen den rentefrie perioden går ut. Hvis ikke blir mange av fordelene spist opp av gebyrer og renter.

En av de største plussene med bruk av kredittkort er kjøpsforsikringen. Dette gjør at en ikke behøver å kreve penger tilbake av selger om en mener at noe er galt med produktet, men en kan kreve pengene tilbake fra kredittkort tilbyderen. Dette vil i de fleste tilfeller være banken, og en er dermed sikret om noe går galt med kjøpet.

I tillegg har kredittkort større sikkerhet en ved bruk av et debetkort. Så derfor er det tryggere å bruke, kanskje spesielt på ferie der en er i land som har høyere risiko for svindel.

bruk av kredittkort

Tilbud og rabatter er også noe som mange kredittkort tilbyr. Her har en for eksempel cashback, der en får en viss del av beløpet tilbakebetalt til sin konto i ettertid. Her kan en få opp mot 4% av kjøpet tlbakebetalt. Det er oså flere kredittkort som har spesialisert seg på drivstoff rabatt. Her kan de beste kortene gi opp mot 81 øre i rabatt per liter.
Gratis forsikringer som reise og avbestillingsforsikring er også utbredte bonuser ved kredttkort. Som regel må 50% av reisens utgifter være belastet med kortet for at dette skal gjelde.

Bensinkort

En kan spare mye penger på å bruke det rette kredittkortet når en fyller bensin. 365 direkte har for eksempel 3,65% i cashback ved bensinkjøp, og da uansett hvilken kjede. På grunn av at de i tillegg har inngått en avtale med Esso får en 30 øre rabatt per liter pluss den vanlige 3,65% rabatten. Dette tilsvarer 80 øre rabatt per liter bensin en kjøper(dette utifra en liter pris på 14 kr).

Written By