Forbrukslån til refinansiering

Det er fullt mulig å få et godt forbrukslån som gjør at en kan refinansiere dyr smågjeld. Refinansiering i denne sammenhengen er en prosess der en samler flere lån sammen i et enketl lån hos et selskap. Refinansiering av lånet eller kredittkortgjeld din vil dermed ikke slette gjelden. Det som er fordelene med refinansiering er at det kan redusere renteutgifter, gebyrer og gir generelt gi en bedre oversikt over økonomien og forbruket. Alle disse punktene gjør det enklere å betjene gjelden(og ikke minst bli kvitt den).

Vil refinansiering lønne seg?

  • En av de viktigste elementene er renten. Hvor mye lavere effektiv rente får du med en refinansiering. Hvis ikke forskjellen er stor nok vil det ikke lønne seg.  En burde også ha ekstra å gå på, rentebetingelser er ikke statsiske og kan variere fort. Så forskjellen må være stor nok slik at en ikke plutselig sitter med et dyrere lån hvis renten forandrer seg hos den nye lånetilbyderen. En god tommelfingerregel er at en burde ha en forskjell større enn 1%, hvis ikke er det for lite å tjene på det.
  • Hvor mye koster refinansieringen i gebyrer og utgifter. Refinansieringskostnadene kan være tinglysingsgebyr, etableringsgebyr og takstkostnad.Etter at en har sett over disse punktene burde en regne på hvor fort kostnadene vil bli betalt inn ved det nye lånet. Det kan fort komme noen ubehagelige overraskelser på hvor lang tid dette tar.  Hvis det tar over et år før en får nedbetalt kostnadene, burde en nok bare droppe hele refinansieringen. Tommelfingerregelen her er at en burde kunne betale inn kostnadene på et halvt år eller bedre.

Written By